BLI MEDLEM - 10% RABATT PÅ DITT FÖRSTA KÖP. Läs mer

Man i mörk kostym

Man

Står det mörk kostym på inbjudan är det precis vad det är; mörkgrå, marinblå eller svart kostym. Beroende på hur traditionell du vill vara så kan den svarta kostymen anses vara en kostym som enbart ska användas vid begravning. Vill du tillämpa klädkoden mörk kostym så rätt som möjligt är det en enfärgad kostym som är valet. Alternativt fungerar det även med ett svagt mönster eller en dämpad struktur.

Skjortan bör vara vit eller möjhligtvis ljusblå Valet av accessoarer är något friare. Slips eller fluga väljer du själv vad du vill ha men något utav de båda ska du ha. Enfärgade accessoarer är att föredra till mörk kostym men inte ett måste. Till detta bär du ett par lågskor, traditionen säger att du inte få bära bruna skor efter klockan 18:00 men idag kan du välja själv vad du är mest bekväm i. Bältet matchas med skorna och strumporna matchas med kostymens färgval.

Kvinna

Enligt klassisk etikett bör kvinnan bära klänning eller kjol som slutar nedanför knät men ovanför ankeln, men på senare år har också kostym med byxa blivit accepterad klädsel för kvinnor. Klädkoderna mörk kostym och kavaj ligger inte långt ifrån varandra med en tydlig skillnad är att axlarna ska vara täckta om klädkoden är mörk kostym. Material och tygkvalitet är viktigt, det ska kännas festfint och inte för vardagligt. Siden, plissé och crêpe är exempel på tyger som passar bra.

Tillställning: Bröllop, finare middag, begravning och viktigt affärsmöte.


Copyright © 2018. All rights reserved.