Man i smoking

Det klasiska namnet på klädkoden smoking är aftondräkt, vilket skvallrar om att det är en klädkod som används för tillställningar som äger rum kvällstid.

Man

Nattsvart eller midnattsblå smoking. En smoking har delarna: smokingjacka, smokingbyxor, smokingskjorta, fluga, manschettknappar, bröstnäsduk, gördel/väst, lack- eller sammetsskor, strumpor och bröstknappar. Beroende på hur formell tillställningen är vid klädkoden smoking så finns det också restriktioner angående hur mycket man kan ta ut svängarna. Om tillställningen bjuder in till en inte lika traditionsenlig smoking kan du ta en annan färg på gördel och fluga samt använda ett par snygga svarta skor.

Kvinna

Hellång klänning, dock mindre elegant än den som bärs till klädkoden högtidsdräkt. Knäkort klänning går också bra, om man föredrar det, men den får inte vara kortare än till knät. Till aftondräkten bärs inte handskar. Tillställningar med klädkoden aftondräkt är ofta av det festliga slaget och klänningen kan därför gärna sticka ut och ackompanjeras av smycken, skor och väska som tar för sig. I detaljerna finns det utrymme för din egen stil att komma fram!

Tillställning: Galamiddag, bröllop (om inbjudan säger smoking), cocktailparty och nyårsfest.

Copyright © 2018. All rights reserved.