Lika viktigt som det är att välja plagg av god kvalitet, är det att ta väl hand om plaggen på rätt sätt. De klassiska råden mamma gav dig, som att alltid hänga upp kläderna direkt när du tagit av dig dem istället för att slänga dem någonstans och att inte blanda ljust och mörkt i samma tvättmaskin är en riktigt bra start med det finns ett par saker till att tänka på. Här nedan har vi samlat information och tips som vi tycker att alla ska ha koll på.

Tvättips

Här hittar du våra bästa tips om vad du bör tänka på när du tvättar och torkar dina plagg samt några råd om hur du tvättar material som mocka och linne på bästa sätt.

Fläckar

Paniken som uppstår när man spiller rödvin/kaffe/choklad/etc. på favoritplagget känner många igen. Läs våra tips om hur du bäst behandlar olika fläckar och slipp paniken nästa gång!

Materialvård

För dig som undrar hur du som bäst sköter om dina plagg för att få dem att hålla så länge som möjligt har vi här listat några generella tips för olika typer av material.

Tvättsymboler

Att ha koll på vad tvättsymbolerna betyder är a och o för att lyckas med tvätten. Här hittar du förklaringar på de vanligast förekommande tvättsymbolerna. 

Copyright © 2018. All rights reserved.